Word lid van Peco

De Peco Pas
Ledensysteem


Omdat Peco de veiligheid van bezoekers en medewerkers hoog in het vaandel heeft staan is er in het voorjaar van 2009 een nieuw ledensysteem geïntroduceerd. Dit systeem werkt met digitale pasjes en geeft op die manier een transparante weergave van het aantal en de identiteit van de bezoekers. Met behulp hiervan kan er bij (dreigende) problemen direct en effectief ingegrepen worden zodat raddraaiers niet de kans krijgen het feest voor anderen te verpesten.
Het is voor iedere bezoeker die voor de eerste keer in Peco komt verplicht om lid te worden. Dit vormt tegenwoordig echter geen obstakel meer want het enige wat een bezoeker hiervoor moet doen is zorgen dat hij of zij een identiteitsbewijs bij zich heeft. Hier wordt een kopie van gemaakt en deze wordt samen met een foto, die ter plekke in Peco wordt gemaakt, aan het pasje gekoppeld. Bij ieder volgend bezoek wordt het pasje voor een scanner gehouden en verschijnt de naam, leeftijd en foto op een beeldscherm. Ook eventuele schorsingen worden hier vermeld. Het is hierdoor voor de medewerkers gemakkelijk te controleren hoe oud iemand is en of er eerder eventuele sancties zijn opgelegd waardoor de toegang geweigerd moet worden.
De kosten van het lid worden zijn eenmalig vijf euro en de entreekosten bedragen vervolgens slechts één euro op zondagmiddag en drie euro op zaterdagavond.

Voor de zondagmiddagen is de minimumleeftijd 14 jaar. Voor de zaterdagavonden kan deze per activiteit variëren, houd hiervoor de website en aankondigingposters in de gaten.